خرید سنگ گرانیت

از سنگ گرانیت در ساخت بسیاری از ساختمان‌ها با کاربری‌های متفاوت استفاده می‌شود. از این رو باید در هنگام خریداری آن نکاتی را رعایت نمود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.
باید به قطر و ضخامت سنگ گرانیت هنگام خریداری توجه نمود. زیرا هنگام نصب آن و حتی حمل و نقل این پارامتر‌ها مهم هستند. سنگ گرانیت دارای رنگ‌بندی و تنوع زیادی می‌باشد. از این رو هنگام خریداری باید با توجه به محل استفاده و نوع پروژه، سنگ گرانیت متناسب با آن را تهیه نمود. قیمت این سنگ یکی از فاکتور‌های مهم در هنگام خریداری آن می‌باشد. به همین دلیل جهت خرید سنگ گرانیت بهتر است که به مراکز معتبر فروش اقدام نمایید.
قیمت سنگ‌ گرانیت
تنوع موجود در بین گرانیت‌ها باعث شده است تا این سنگ با قیمت‌های متفاوتی در بازار عرضه شود. این تفاوت قیمت گاهی بیش از چند صد هزار تومان به ازای هر متر از آن می‌باشد. به همین دلیل نیاز است که با پارامتر‌های تاثیرگذار بر قیمت سنگ گرانیت آشنا شوید. در ادامه مطلب به معرفی این پارامتر‌ها می‌پردازیم.

معدن سنگ

سنگ‌هایی که از معادن متفاوت استخراج می‌شوند؛ از نظر ظاهر و آنالیز سنگ، گاهی اختلاف‌های زیادی با یکدیگر دارند. اغلب به این صورت است که سنگ‌های یک معدن خاص در یک محدوده و رنج خاصی عرضه می‌شوند. به همین دلیل است که معدن یک سنگ، یکی از مهم‌ترین موارد در تعیین قیمت آن می‌باشد.

آنالیز سنگ

از دیگر ویژگی‌هایی که بر قیمت سنگ تاثیر دارد می‌توان به مقاومت فشاری و سایشی، وزن مخصوص، تخلخل و… اشاره کرد. هر چه کیفیت سنگ از این نظر بیش‌تر باشد؛ در نتیجه قیمت بیش‌تری نیز دارد.

ابعاد و ضخامت

واحد تعیین قیمت سنگ بر اساس متر مربع می‌باشد. اما با این وجود در ابعاد بالاتر تفاوت قیمت‌هایی وجود دارد. از دلایل این امر می‌توان به بالا بودن پرتی، سختی فرآیند و… اشاره کرد. علاوه بر آن هر چقدر که ضخامت یک سنگ بیش‌تر باشد؛ قیمت آن نیز افزایش میابد.

رنگ و ویژگی‌های ظاهری

کمیاب بودن هر چیزی در افزایش قیمت آن نیز تاثیر دارد. رنگ‌های کمیاب گرانیت نیز با قیمت بیش‌تری فروخته می‌شوند. همینطور یکدست بودن طرح سنگ، باعث افزایش قیمت آن سنگ می‌شود.

فرآوری سنگ

با توجه به نوع کاربرد سنگ، فرآیند‌های فرآوری آن تعیین می‌شود. در هر یک از این موارد مواد اولیه، ابزار، انرژی صرف شده و قیمت تمام شده سنگ نیز متفاوت است.

انواع سنگ گرانیت

سنگ‌های گرانیتی به سه دسته کلی از نظر زمان تشکیل تقسیم شده‌اند. سنگ‌های گرانیتی که حدود دو میلیون سال قبل، در دوران قبل از زمین‌شناسی ساخته شده‌اند. به دلیل اینکه این نوع سنگ‌ها در زمان کوه زایی زمین به وجود آمدند؛ به عنوان سنگ تزئینی کاربرد ندارند.
دو نوع دیگر سنگ‌های گرانیت در دوران مزوزوئیک و سنوزوئیک به وجود آمده‌اند. زیبایی منحصر به فرد این گونه از سنگ‌ها باعث کاربرد آن‌ها در ساختمان‌سازی شده است. در نتیجه می‌توان گفت تفاوت سنگ‌های گرانیت بسته به زمان، مکان و شرایط باعث ایجاد تنوع در رنگ و طرح آن‌ها شده است.
گرانیت‌ها از نظر تقسیم‌بندی به ۴ تیپ M، A، I و S دسته‌بندی می‌شوند. گرانیت‌های تیپ M محصول قوس‌های اقیانوسی می‌باشند. تیپ A محصول مناطق غیر کوه زایی هستند. گرانیت‌های تیپ I محصول مناطق فرورانش و بالا آمده بعد از کوهزایی بوده و تیپ S محصول تصادم قاره‌ای d می‌باشند.

کاربرد های سنگ گرانیت

ویژگی‌های بی‌نظیر سنگ گرانیت چه از نظر زیبایی و چه از نظر سختی سبب شده است تا برای انواع فضاها کاربرد داشته باشد. سنگ گرانیت به عنوان سنگ ابعادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساختمان‌سازی

از سنگ گرانیت به عنوان سنگ ابعادی و همینطور کاشی کف ساختمان‌های عمومی، تجاری و بنا‌های تاریخی بسیار استفاده می‌شود. با افزایش باران‌های اسیدی در مناطق مختلف جهان، سنگ گرانیت جایگزین سنگ مرمر به عنوان یک ماده بستانی شد. زیرا این سنگ دارای دوام بالاتری است. علاوه بر آن سنگ گرانیت به دلیل کیفیت‌های زیبایی و ماندگاری بالایی که دارد؛ به یک گزینه محبوب برای ساخت میز‌های آشپزخانه تبدیل شده است. شهر آبردین در اسکاتلند به دلیل اینکه عمدتا از گرانیت محلی ساخته شده، به “شهر گرانیت” معروف است.

ساخت مجسمه‌ها و یادبود‌ها

در برخی مناطق از این سنگ برای ساخت سنگ قبر و یادبود‌ها استفاده می‌شود. به دلیل سختی این سنگ برای تراش دستی، به مهارت بالایی نیاز است. در دنیای غرب تا اوایل قرن هجدهم، به دلیل اینکه گرانیت فقط با ابزار دستی می‌توانست تراشیده شود؛ نتایج کلی بسیار ضعیف بودند. روش‌های مدرن تراشکاری شامل استفاده از سندبلاست بر روی یک شابلوت لاستیکی و بیت‌های دوار کنترل شده توسط کامپیوتر است.

استفاده در مهندسی

مهندسان به صورت سنتی برای ایجاد صفحه مرجع، از صفحات سطح گرانیت صیقلی استفاده می‌کنند. زیرا آن‌ها نسبتا غیر انعطاف‌پذیر و نفوذ ناپذیر می‌باشند. از بتن سندبلاست با محتوای سنگدانه سنگین به دلیل شباهت ظاهری که به سنگ گرانیت خشن دارد؛ در صورت غیر عملی بودن استفاده از گرانیت واقعی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا بلوک‌های گرانیت به صورت اسلب استخراج شده و پس از آن می‌توانند برش داده شده و شکل بگیرند. جداول سنگ گرانیت به دلیل پایداری ابعادی بالا، استحکام زیاد و ویژگی‌های ارتعاشی عالی به نوان پایه‌ای برای ابزار‌های نوری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایا و معایب سنگ گرانیت

سنگ گرانیت شامل مزایا و معایب متفاوتی است که در ادامه توضیح داده‌ایم:
مقاومت بالا در برابر ساییدگی و خراشیدگی
سنگ گرانیت در برابر خط و خش بسیار مقاوم و آسیب ناپذیر است. به عنوان مثال این سنگ برای راه پله بسیار مناسب است. زیرا در اثر رفت و آمد زیاد دچار ساییدگی نمی‌شود. علاوه بر آن سقوط ابزار و اجسام در محیط‌های صنعتی و سقوط ظروف و اجسام تیز در محیط خانه، به این سنگ آسیب خاصی وارد نمی‌کند.

مقاومت بالا در برابر خوردگی

مقاومت بالای این سنگ در برابر خوردگی باعث می‌شود که در صورت ریخته شدن مواد شیمیایی روی آن، دچار آسیب نشود. همین موضوع سبب شده تا نظافت و شست و شوی آشپزخانه و سرویس بهداشتی راحت‌تر باشد.

مقاومت بالا در برابر نفوذ آب

کم بودن میزان تخلخل این سنگ سبب شده است تا در برابر نفوذ آب مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. همین موضوع دلیل مناسبی برای استفاده از آن در نقاط مرطوب خانه مانند حمام، دستشویی، سینک و… می‌باشد. پایین بودن میزان جذب آب به افزایش طول عمر سنگ کمک کرده و مانع فرسودگی و خوردگی آن می‌شود.

تنوع در طرح رنگ

گرانیت از تمامی جهات مانند تنوع قیمت، تنوع طرح، تنوع رنگ و… دارای تنوع بسیار زیادی است. به همین دلیل انتخاب سنگ گرانیت مناسب با بودجه و سلیقه خود، کار سختی نمی‌باشد. تنوع بالای رنگ، طرح و بافت موجود در طبیعت باعث استفاده از این متریال برای زیباسازی ساختمان شده است.

مقاومت بالا در برابر حرارت

استحکام سنگ گرانیت در برابر حرارت بالا یکی دیگر از مزایای فوق‌العاده آن است. به همین دلیل در ساخت کانتر آشپزخانه از سنگ گرانیت استفاده می‌شود. زیرا می‌توان ظروف داغ را بدون نگرانی روی آن قرار دارد.

اما این سنگ در کنار مزایای فوق‌العاده خود دارای معایبی نیز می‌باشد:

وزن بالا

وزن بالای این سنگ باعث افزایش بار مرده بر ساختمان می‌شود. از این رو نمی‌توان از آن به عنوان سنگ نما استفاده کرد.

عایق نبودن

این سنگ عایق صوتی و حرارتی نمی‌باشد. به همین دلیل سبب هدر رفتن انرژی در ساختمان می‌شود.

عدم مقاومت در برابر زنگ زدگی

آهن یکی از عناصر موجود در سنگ گرانیت می‌باشد. در شرایط مرطوب ممکن است که بافت این سنگ دچار زنگ زدگی شده و باعث کاهش کیفیت ظاهری آن شود. در نتیجه استفاده از آن در نواحی مرطوب معمولا توصیه نمی‌شود.

عدم چسبندگی

تراکم بالای سنگ گرانیت در حالی که باعث استحکام آن می‌شود؛ مشکلاتی را نیز به وجود می‌آورد. یکی از این مشکلات، عدم چسبندگی آن به ملات می‌باشد. عدم تخلخل سبب می‌شود که به خوبی به بتن نچسبد و امکان جدا شدن وجود داشته باشد. البته این مشکل با استفاده از توری پشت سنگ به خوبی حل شده است. اما چون در حد‌ ایده‌آل نیست و امکان سقوط وجود دارد؛ استفاده از آن به عنوان سنگ نما به تازگی ممنوع شد.

02122012526